Activiteiten

Al onze activiteiten op een rijtje.

Levende kerstwandeltocht

Kerstwandeltocht

Op tweede kerstdag bij het invallen van de avond kunt u in de bossen van Vilsteren onder begeleiding van een verteller een wandeling maken door het kerstverhaal. U ervaart welke ontberingen de herders in het begin van de jaartelling hebben moeten onder gaan tijdens een volkstelling. U ontmoet de herders, maar ook Romeinen, een engel, drie koningen komt u onderweg tegen en uiteindelijk zult u Jozef, Maria en het kindje Jezus aantreffen in een stalletje.

Paasvuur

Paasvuur

Elk jaar op eerste paasdag wordt traditiegetrouw het paasvuur ontstoken. De leden van de Scouting zullen om 20.30 uur hun fakkels aansteken aan de paaskaars uit de Willibrorduskerk. Voor het kerkgebouw kunnen kinderen een lampion kopen. Vervolgens zullen de welpen gevolgd door vele belangstellenden in een korte fakkel- en lampionoptocht op weg gaan naar de paasbult aan het Stuwepad. Nadat er een kort woord is gericht tot de aanwezigen, zal de paasbult worden ontstoken. Onder het genot van een hapje en een drankje kan men zich warmen bij het vuur.

Vilsterse Wandeltocht

Voorjaarswandeltocht

Op 29 maart 2020 kunt u te voet door mooi Vilsteren. Wandelen is iets wat ons al vroeg is bijgebracht. Kijken hebben we ook al vroeg geleerd. Wandelen, kijken en mogelijk ook proeven kan beleefd worden tijdens deze wandeltocht. Speciale koeien, lakenvelders, zullen we aantreffen en spelt zullen wij mogelijk proeven. Vilsteren heeft immers fantastische producten van eigen bodem. De smaakpapillen zullen niet teleurgesteld worden. Want: Wandelen in Vilsteren; dat smaakt. Er is een tocht van 5, 10 of 15 km. Deelname kost € 5,- (volwassenen) en € 2,00 (kinderen). Hiervoor ontvangt u informatie over de bezienswaardigheden onderweg. Na afloop kunt u genieten van een kopje koffie/thee (gratis tegen inleveren van de bij de inschrijving ontvangen bon). Tevens kunt u genieten van overheerlijke pannenkoeken (tegen een geringe bijdrage). De opbrengst gaat deels naar stichting ALS.

Balkenbrijwandeltocht

Najaarswandeltocht

Het najaar zorgt voor prachtige taferelen. Tijdens de wandeltocht kunt u genieten van Vilsteren in herfsttooi. Deze wandeling is gepland op 18 oktober 2020. Tussen 10.00 uur en 13.00 uur kan er gestart worden vanaf de parkeerplaats naast de kerk. Deelname kost 3,- euro en u ontvangt een boekje met informatie over de punten waar u langs wandelt. Na afloop kunt u genieten van een stukje overheerlijke traditionele balkenbrij in het Landgoedcentrum.

* Deelname aan de activiteiten is op eigen risico ** Let op de activiteiten voor 2020 gaan NIET door