Activiteiten

Al onze activiteiten op een rijtje.

Levende kerstwandeltocht

Kerstwandeltocht

Op tweede kerstdag bij het invallen van de avond kunt u in de bossen van Vilsteren onder begeleiding van een verteller een wandeling maken door het kerstverhaal. U ervaart welke ontberingen de herders in het begin van de jaartelling hebben moeten onder gaan tijdens een volkstelling. U ontmoet de herders, maar ook Romeinen, een engel, drie koningen komt u onderweg tegen en uiteindelijk zult u Jozef, Maria en het kindje Jezus aantreffen in een stalletje.

Vanaf 17:00 uur vertrekt er iedere tien minuten een groep vanuit het Parochiehuis. De laatste groep zal vertrekken om 21:00 uur. De voorverkoop van de kaartjes is tijdens de boerenmarkt bij De Klomp op zaterdag 15 december 2019 van 13:30 tot 14:30 uur. De kosten van deze kaartjes bedragen 4,50 euro per stuk. Het heeft geen zin om 26 december op de bonnefooi te komen, want de kans is groot dat de kaartjes zijn uitverkocht.

Paasvuur

Paasvuur

Elk jaar op eerste paasdag wordt traditiegetrouw het paasvuur ontstoken. De leden van de Scouting zullen om 20.30 uur hun fakkels aansteken aan de paaskaars uit de Willibrorduskerk. Voor het kerkgebouw kunnen kinderen een lampion kopen. Vervolgens zullen de welpen gevolgd door vele belangstellenden in een korte fakkel- en lampionoptocht op weg gaan naar de paasbult aan het Stuwepad. Nadat er een kort woord is gericht tot de aanwezigen, zal de paasbult worden ontstoken. Onder het genot van een hapje en een drankje kan men zich warmen bij het vuur.

Vilsterse Wandeltocht

Voorjaarswandeltocht

Op 31 maart 2019 kunt u te voet door mooi Vilsteren. Wandelen is iets wat ons al vroeg is bijgebracht. Kijken hebben we ook al vroeg geleerd. Wandelen, kijken en mogelijk ook proeven kan beleefd worden tijdens deze wandeltocht. Speciale koeien, lakenvelders, zullen we aantreffen en spelt zullen wij mogelijk proeven. Vilsteren heeft immers fantastische producten van eigen bodem. De smaakpapillen zullen niet teleurgesteld worden. Want: Wandelen in Vilsteren; dat smaakt. Er is een tocht van 5, 10 of 15 km. Deelname kost € 5,- (volwassenen) en € 2,00 (kinderen). Hiervoor ontvangt u informatie over de bezienswaardigheden onderweg. Na afloop kunt u genieten van een kopje koffie/thee (gratis tegen inleveren van de bij de inschrijving ontvangen bon). Tevens kunt u genieten van overheerlijke pannenkoeken (tegen een geringe bijdrage). De opbrengst gaat deels naar stichting ALS.

Balkenbrijwandeltocht

Najaarswandeltocht

Het najaar zorgt voor prachtige taferelen. Tijdens de wandeltocht kunt u genieten van Vilsteren in herfsttooi. Deze wandeling is gepland op 19 oktober 2019. Tussen 10.00 uur en 13.00 uur kan er gestart worden vanaf de parkeerplaats naast de kerk. Deelname kost 3,- euro en u ontvangt een boekje met informatie over de punten waar u langs wandelt. Na afloop kunt u genieten van een stukje overheerlijke traditionele balkenbrij in het Landgoedcentrum.

* Deelname aan de activiteiten is op eigen risico